Forum DMK project - forum użytkowników Strona Główna
 
Rejestracja
 
Forum DMK project - forum użytkowników Strona Główna FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zaloguj
 
Udostępnianie i publikowanie statystyk awstats

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum DMK project - forum użytkowników Strona Główna -> FAQ
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
webgp



Dołączył: 19 Maj 2005
Posty: 23
Skąd: Przemyśl


PostWysłany: 29.05.2005 14:37:58    Temat postu: Udostępnianie i publikowanie statystyk awstats Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie: czy mogę wejść do statystyk poprzez link np: www.apostol.pl/(jakis katalog), jak to się dzieje w przypadku maila, cpanelu?
Czy te statystyki można udostępnić publicznie?

_________________
Pozdrawiam!
webGP

...ad maiorem Dei gloriam!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  
 
ForumAdmin
Forum Admin


Dołączył: 22 Gru 2003
Posty: 386


PostWysłany: 29.05.2005 18:58:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie da sie, statystyki sa tylko dla wlasciciela i admina serwera.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
marcindmk
DMK project Admin


Dołączył: 13 Gru 2003
Posty: 82


PostWysłany: 30.05.2005 20:45:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mozna udostepnic publicznie statystyki awstats uzywajac do tego specjalnego skryptu.

Kod:
<?php
//dv at josheli.com

$user = 'uzytkownik';//uzytkownik zamienic na swoja nazwe uzytkownika cPanela
$pass = 'haslo';//haslo zamienic wlasnym haslem do cPanela
$domain = 'domena.com';//tu wpisac nazwe domeny bez przedrostka www

/*
NO NEED TO TOUCH ANYTHING BELOW HERE
*/

//retrieves the file, either .pl or .png
function getFile($fileQuery){
global $user, $pass, $domain;
return file_get_contents("http://$user:$pass@$domain:2082/".$fileQuery);
}

//it's a .png file...
if(strpos($_SERVER['QUERY_STRING'],'.png')!==false) {
$fileQuery = $_SERVER['QUERY_STRING'];
}
//probably first time to access page...
elseif(empty($_SERVER['QUERY_STRING'])){
$fileQuery = "awstats.pl?config=$domain";
}
//otherwise, all other accesses
else {
$fileQuery = 'awstats.pl?'.$_SERVER['QUERY_STRING'];
}

//now get the file
$file = getFile($fileQuery);

//check again to see if it was a .png file
//if it's not, replace the links
if(strpos($_SERVER['QUERY_STRING'],'.png')===false) {
$file = str_replace('awstats.pl', basename($_SERVER['PHP_SELF']),
$file);
$file = str_replace('="/images','="'.basename($_SERVER
['PHP_SELF']).'?images',$file);
}
//if it is a png, output appropriate header
else {
header("Content-type: image/png");
}

//output the file
echo $file;
?>

_________________
marcin@dmkproject.pl
TEL: ......501775346


Ostatnio zmieniony przez marcindmk dnia 14.06.2005 14:17:43, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora  
ForumAdmin
Forum Admin


Dołączył: 22 Gru 2003
Posty: 386


PostWysłany: 30.05.2005 21:34:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O prosze, bardzo miła niespodzianka - przenosze temat do FAQ Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
ForumAdmin
Forum Admin


Dołączył: 22 Gru 2003
Posty: 386


PostWysłany: 15.10.2005 22:05:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Poniżej skrypt zmodyfikowany nadesłany przez użytkownika mloskot
Cytat:
Tutaj podrzucam ten sam skrypt ale z małym dodatkiem do obsługi wersji językowych, np. można dać na swojej stronie teraz link do statystyk po angielsku lub polsku.

PHP:
<?php
//dv at josheli.com

$user 'uzytkownik';//uzytkownik zamienic na swoja nazwe uzytkownika cPanela
$pass 'haslo';//haslo zamienic wlasnym haslem do cPanela
$domain 'domena';//tu wpisac nazwe domeny bez przedrostka www
$default_lang 'en'// wartosc podstawiana do query-string: &lang=pl

/*
NO NEED TO TOUCH ANYTHING BELOW HERE
*/

//retrieves the file, either .pl or .png
function getFile($fileQuery)
{
    global 
$user$pass$domain;
    return 
file_get_contents("http://$user:$pass@$domain:2082/".$fileQuery);
}

//it's a .png file...
if (strpos($_SERVER['QUERY_STRING'],'.png') !== false)
{
    
$fileQuery $_SERVER['QUERY_STRING'];
}
elseif (empty(
$_SERVER['QUERY_STRING'])) //probably first time to access page...
{
    
$lang_query_string '&lang=';

    if (isset(
$_GET['lang']))
    {
        
$lang_query_string .= $_GET['lang'];
    }
    else
    {
        
$lang_query_string .= $default_lang;
    }

    
$fileQuery "awstats.pl?config=$domain$lang_query_string;
}
else 
//otherwise, all other accesses
{
    
$fileQuery 'awstats.pl?'.$_SERVER['QUERY_STRING'];
}

//now get the file
$file getFile($fileQuery);

//check again to see if it was a .png file
//if it's not, replace the links
if (strpos($_SERVER['QUERY_STRING'],'.png') === false)
{
    
$file str_replace('awstats.pl'basename($_SERVER['PHP_SELF']), $file);
    
$file str_replace('="/images','="'.basename($_SERVER['PHP_SELF']).'?images',$file);
}
else 
//if it is a png, output appropriate header
{
    
header("Content-type: image/png");
}

//output the file
echo $file;
?>
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
sylen
Forum Moderator


Dołączył: 06 Sty 2004
Posty: 86
Skąd: Trudno to określić


PostWysłany: 18.10.2005 16:07:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mądre i przydatne, potestuje (czy bezpieczne) Very Happy
_________________
Dokonać z łatwością czegoś, co jest trudne dla innych - to talent, moc uczynić coś, co dla talentu jest niemożliwe - to geniusz.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum DMK project - forum użytkowników Strona Główna -> FAQ Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach