Forum DMK project - forum użytkowników Strona Główna

Forum DMK project - forum użytkowników Strona Główna FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zaloguj

System pracujacy na bazie Oracle

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum DMK project - forum użytkowników Strona Główna -> Bazy danych
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dareczek25

PostWysłany: 09.01.2009 10:13:57    Temat postu: System pracujacy na bazie Oracle Odpowiedz z cytatem

Witam:)

Pracuje w systemie pracujacym na bazie Oracle. Mam potrzebe wklepania w program ogromnej ilosci danych i mam w zwiazku z tym zapytanie... Czy mozna w jakis sposob wylowic jakie dokladnie zapytanie program wykonuje na bazie podczas wprowadzania danych? albo czy mozna w jakis sposob zlokalizowac gdzie sie cos w bazie zmienia po wprowadzeniu danych w program... baza jest za duza zebym mogl to zlokalizowac przegladajac ja... dane do wprowadzenia mam w formie elektronicznej, gdybym wiedzial gdzie zachodza zmiany w bazie mogl bym przygotowac skrypt SQL-owy i zaoszczedzic sobie wielu tygodni pracy...

Bede wdzieczny za pomoc, pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Tomasz Rojek
Gość

PostWysłany: 07.01.2010 23:16:28    Temat postu: odpowiedz Odpowiedz z cytatem

Witam!
Aby dowiedzieć się jakie program wywoluje zapytanie na bazie danych musisz mieć albo kod programu i tam to wyśledzić, albo dostęp do dbms'a i wtedy poszukac w logach co sie dzieje gdy cos robisz...
Na pozostałą cześć posta można odpowiedzieć krótko, jak masz dostęp do bazy "od strony admina" (upraszczając możesz się zalogować np. przez sql plusa) to możesz sprawdzić wszystko.

[url]http://dbss.pl
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum DMK project - forum użytkowników Strona Główna -> Bazy danych Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach