| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
dareczek25

|
Wysłany: 09.01.2009 10:13:57 Temat postu: System pracujacy na bazie Oracle |
|
|
Witam:)
Pracuje w systemie pracujacym na bazie Oracle. Mam potrzebe wklepania w program ogromnej ilosci danych i mam w zwiazku z tym zapytanie... Czy mozna w jakis sposob wylowic jakie dokladnie zapytanie program wykonuje na bazie podczas wprowadzania danych? albo czy mozna w jakis sposob zlokalizowac gdzie sie cos w bazie zmienia po wprowadzeniu danych w program... baza jest za duza zebym mogl to zlokalizowac przegladajac ja... dane do wprowadzenia mam w formie elektronicznej, gdybym wiedzial gdzie zachodza zmiany w bazie mogl bym przygotowac skrypt SQL-owy i zaoszczedzic sobie wielu tygodni pracy...
Bede wdzieczny za pomoc, pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tomasz Rojek Gość

|
Wysłany: 07.01.2010 23:16:28 Temat postu: odpowiedz |
|
|
Witam!
Aby dowiedzieć się jakie program wywoluje zapytanie na bazie danych musisz mieć albo kod programu i tam to wyśledzić, albo dostęp do dbms'a i wtedy poszukac w logach co sie dzieje gdy cos robisz...
Na pozostałą cześć posta można odpowiedzieć krótko, jak masz dostęp do bazy "od strony admina" (upraszczając możesz się zalogować np. przez sql plusa) to możesz sprawdzić wszystko.
[url]http://dbss.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|