Forum DMK project - forum użytkowników Strona Główna
 
Rejestracja
 
Forum DMK project - forum użytkowników Strona Główna FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zaloguj
 
Automatyczne subdomeny?

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum DMK project - forum użytkowników Strona Główna -> Tematyka ogólna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zarayan



Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 5


PostWysłany: 27.08.2004 15:35:22    Temat postu: Automatyczne subdomeny? Odpowiedz z cytatem

Z poziomu CPanela istnieje aktualnie możliwość ustawienia dowolnej liczby subdomen.

A czy można zrobić coś takiego, że:
http://jakakolwiek-subdomena.nazwa-konta.dmkproject.pl
przekierowuje na mój serwer
I jak to zrobić?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
SuperNet
Forum Moderator


Dołączył: 09 Sty 2004
Posty: 64
Skąd: z Internetu :)


PostWysłany: 28.08.2004 17:16:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak na twój serwer ?
Czyli na index.html w głównym katalogu ? Nie rozumiem?
_________________
Net, Internet ? > SuperNET !
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  
zarayan



Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 5


PostWysłany: 29.08.2004 07:52:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Właśnie w ten sposób.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
ForumAdmin
Forum Admin


Dołączył: 22 Gru 2003
Posty: 386


PostWysłany: 29.08.2004 10:56:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To moze byc calkiem ciekawy pomysl na subdomeny ktore nie istnieja i chetnie poznam rozwiazanie.

Uscislajac, chodzi o to aby przy probie otwarcia adresu z nieistniejaca subdomena dla serwera otwierala sie strona przypisana do domeny glownej.

Zobaczymy co inni napisza, a jak nie to Marcin bedzie wiedzial.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
grandfso



Dołączył: 14 Lip 2004
Posty: 13


PostWysłany: 31.08.2004 14:40:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aktualnie osobiscie watpie, by byla taka mozliwosc. Chodzi o to, ze subdomeny sa oparte o DNS. Przy probie wejscia na subdomene, ona jest resolvowana na ip, i wtedy nastepuje przekierowanie. Nie da sie zresolvowac, niczego. A *.nazwakonta.dmkproject.net jest bledna subdomena
_________________
'Some people get so rich they lose all respect for humanity. That's how rich I want to be'

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  
 
zarayan



Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 5


PostWysłany: 31.08.2004 19:17:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No dobrze, ale jakoś to zrobić idzie, skoro na przykład:
http://asopdkapsodkapsd.blog.pl/ przekierowuje na error404 z blog.pl

Tylko nie wiem jak... a funkcja wydaje mi się wielce przydatna.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
grandfso



Dołączył: 14 Lip 2004
Posty: 13


PostWysłany: 31.08.2004 19:49:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem, jak kliknalem w link ktory mi podales, nie przekierowalo mnie nigdzie. Bylo poprostu could not connect to server(uzywam opery) a na ie poprostu nie mozna wyswietlic strony. Do customizowania stron bledow jest opcja w cpanelu Error Pages.

p.s. blog.pl ma chyba swoj wlasny serwer i ich admin nie jest ograniczony tylko tym co oferuje cpanel, i nie jest dla niego problemem w jakis sposob przekonfigurowac apacha tak, zeby robil to czego on wlasnie chce
_________________
'Some people get so rich they lose all respect for humanity. That's how rich I want to be'

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  
 
marcindmk
DMK project Admin


Dołączył: 13 Gru 2003
Posty: 82


PostWysłany: 01.09.2004 16:17:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

grandfso ma zupelna racje w swoch postach. Z poziomu cPanela raczej nie da sie ustawic takiej opcji. Mozna ustawic to jedynie recznie w konfiguracji serwera apache ale tego niestety robic nie bede.
_________________
marcin@dmkproject.pl
TEL: ......501775346
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora  
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum DMK project - forum użytkowników Strona Główna -> Tematyka ogólna Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach